رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: باید مصممتر از گذشته در طرحهای نیروگاهی پیش رویم و با نیروهای متخصص و ظرفیتهای گستردهای که در اختیار داریم و برنامهها و تصمیماتی که برای رسیدن به این هدف گرفته شده است به این سمت برویم.
به گزارش ایسنا، «محمد اسلامی» در هفتمین کنفرانس ۲ روزه ایمنی و سنجش پرتوهای یونساز و غیریونساز که صبح روز سهشنبه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: همیشه به خاطر پتانسیل و نیاز کشور نیاز داشتیم وارد حوزه هستهای شویم. فشار سهمگینی قبل از انقلاب هم داشتند که ایران وارد عرصه چرخه سوخت نشود، اما اگر وارد حوزه ساخت راکتور و ساخت سوخت نشوید که حرفی در این عرصه ندارید؛ آنها میگفتند شرکت تاسیسی میکنیم و ایران هم در آن سرمایه گذاری کند.
وی ادامه داد: ایران قبل از انقلاب یک میلیارد دلار در یک شرکت فرانسوی سرمایهگذاری کرد، اما بعد از مدتی دبه میکنند و میگویند شما غیر اروپایی هستید و نمیتوانیم شما را در این شرکت بپذیریم ولی پول را میگیرند، بنابراین شرکت دیگری را تاسیس میکنند و ایران را در آن شرکت سهیم میکنند که آن شرکت هنوز هم هست.
اسلامی گفت: همه دولتها با هر ایدئولوژی که داشتند مذاکره کردند و حاصل آن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شد که موارد اتهامی را خاتمه دهند و تحریمها برداشته شود و برای یک دوره معین ایران محدودیت ایجاد کند و پرونده بسته شود، اما این را هم تحمل نکردند و ترامپ از برجام خارج شد و بایدن که آمد گفتند چند مکان که قبلا بازرسی شده دوباره بازرسی کنیم و همان شد بهانه.
وی با اشاره به اراده ایران برای ساخت نیروگاه دارخوین اظهار کرد:در گزارش دیوید آلبرایت که در سال اخیر منتشر شده است، عکسهای فرانسویها که در حال ساخت این نیروگاه قبل از انقلاب بودند و زمان جنگ و عکس زمانی که ما خاکبرداری کردیم برای ساخت این نیروگاه را منتشر کرده و گفتند این اراده ایران نشان میدهد اینها دارند سازنده تکنولوژی و نیروگاه میشوند و جامعه بینالمللی باید علیه ایران اقدام کند. اینها نمیخواهند ما راههای باقی مانده در چرخه سوخت را طی کنیم، اما باید این مسیر را برویم. ما ظرفیتهای زیادی ایجاد کردیم و میتوانیم یک جریان پیشرفته و ارزشمند که در شکوفایی کشور نقش دارد را پیادهسازی کنیم.
این خبر تکمیل می شود.