به گزارش خبرنگار صبح ملت بیست و سومین روز اردیبهشت ماه سال جاری، سالن اداره ارشاد اسلامی دزفول شاهد برگزاری آیین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی بود.
کانون فرهنگی پرورشی شاهنامه شهرستان دزفول در سال 1389 با تلاش و همت روانشاد استاد مجید زرکی با نشست های مختلف پیرامون شاهنامه و جلسات هفتگی شاهنامه خوانی
بنیان گردید.
مدیرکانون فرهنگی پژوهشی شاهنامه دکتر سعید معافی در این مراسم ضمن گرامیداشت فردوسی و زبان پارسی اشاره نمودند بیانیه ی حقوق بشر را می توان در شاهنامه به وضوح دید ، با بررسی اشعار فردوسی چنین دستگیرمان می شود که مهمترین باوری که در ایرانی ها وجود داشته ،باور عدالت اجتماعی بوده است .
معافی همچنین ادامه داد:
نیاکان ما بر این باور بوده اند که اگر می خواهیم یک جامعه اخلاق مدار داشته باشیم دو اصل عدالت اجتماعی یعنی دادگری و کرامت انسانی که همان ارزش به ذات انسانی افراد جامعه است باید در راس باشد چنین جامعه ای موفق خواهد بود.
ایشان همچنان ادامه دادند ،اگر شاهنامه فقط یک کتاب قصه بود ماندگار نمی ماند اما این اثر سترگ ایران زمین و شاهکار فردوسی چون قابلیت انطباق با هر عصر و دوره ای را دارد چنین ماندگار شده است .
مدیر کانون فرهنگی پژوهشی شاهنامه دکتر سعید معافی اظهار امیدواری کرد که با خوانش شاهنامه فردوسی حداقل شناخت بهتری از تاریخ داشته باشیم، تاریخی که هر صفحه ی آن درسی برای امروز ماست .
خانم زهره فرارمند عضو فعال کانون شاهنامه خوانی طی سخنانی گفت: شاهنامه بما می آموزد که ذات دو گانه ی انسان ها غیر قابل انکار است و آدمیان آمیختاری از فرشته و شیطان هستند.
در ادامه ی این آیین نکوداشت، نرگس خاتونکیهان پوردیگر عضو فعال کانون فرهنگی پژوهشی شاهنامه به موضوع پزشکی در شاهنامه پرداختند و اشاره کردند ایران کهن سرزمین مادری ما زادگاه نخستین دانش پزشکی در جهان است ، واسناد انکار نشدنی به دست آمده از شهر سوخته و چشم مصنوعی ۴۸۰۰ ساله که جهانیان را به شگفتی واداشت شاهدی بر این سخن است.
کیهان پور گفت :شگفت انگیزترین بحث از مسائل پزشکی در شاهنامه در جریان زادن رستم بوسیله ی سزارین است که طی مراحلی انجام گرفته و فردوسی با ظرافتی بی نظیر به این امر اشاره نموده است.کیهان پور در ادامه بیان داشت ،در توصیه های پزشکی که فردوسی بدانها اشاره کرده نکاتی وجود دارد که با علم پزشکی کنونی همخوانی دارد.
لیلا اسکندر پوریک تن از بانوان شاعر و عضو کانون پژوهشی شاهنامه به نمایندگی از شاعرتوانا و برجسته دزفول استاد حبیب شوکتی نیا شعر ایشان را به زیبایی قرائت نمودند .
به ابیاتی از شعر بلند استاد شوکتی پور که توسط اسکندرپور قرائت گردید و حال و هوای برنامه را دلچسب تر نمود اشاره می کنیم.
…. من و اعجاب هم ایل و تباریم
من و تاریخ از یک خانواریم
زمانی آسمان زیر پَرَم بود
زمین بیکرانی بسترم بود
…
برادرهای من مردم ترین اند
نجیبا خواهرانم بهترین اند
زبطن ما جهانی مرد آورد
به همراه زنانی در زنی مرد
به دنیا افتخاراتی نوشتند
که آویزان درهای بهشتند
سخنان جامع و وزین مهندس پاشا با عنوان درسهایی که از حکیم فردوسی باید آموخت ، نقالی شاعرتوانای دزفول ابراهیم نصرالهی ، شعر خوانی دو کودک شیرین زبان یلدا سخاوت و نویان ،حضور نگار نظری و قرائت شعر حماسی سروده ی خودشان ، قرائت اشعاری توسط آقایان علی تاج و عبدویس از شعرا و فعالین فرهنگی دزفول ، حضور مرشد نوری و انجام حرکات ورزش باستانی و زورخانه ای توسط نوجوان رضا جهانشاهی نژاد از دیگر بخش های این آیین نکوداشت بود که با استقبال علاقمندان و شرکت کنندگان در این برنامه قرار گرفت .
گزارش مریم مفتوح