پیشگیری از ابتلا به کم خونی فقر آهن با مصرف نان های کامل
به گزارش خبرنگار صبح ملت ،میترا جودکیان مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت گفت: کمبود آهن یکی از شایع ترین کمبودهای تغذیه ای در سراسر جهان است؛ نوزادان، کودکان پیش دبستانی، زنان در سنین باروری و زنان باردار در معرض خطرات سلامتی ناشی از کمبود آهن قرار دارند.
عوارض کم خونی فقر آهن شامل اختلال در عملکردهای جسمی، ذهنی و شناختی، اختلال رشد، کوتاهی قدی، تضعیف سیستم ایمنی و خطر بالاتر ابتلا به عفونت می باشد.
وی در ادامه افزودند: گرچه جذب آهن از منابع گیاهی کمتر از منابع حیوانی می باشد اما نان کامل می تواند تا 50 درصد آهن مورد نیاز روزانه یک فرد بزرگسال را تامین کند. بنابراین مصرف نان کامل علاوه بر سایر اثرات مفیدی که می تواند بر سلامتی داشته باشد می تواند مقداری از آهن مورد نیاز بدن را فراهم کند. البته باید توجه داشت که جذب آهن و سایر مواد مغذی از نان هایی که با جوش شیرین تخمیر می شوند به دلیل وجود برخی ترکیبات، تا حد زیادی کاهش می یابد؛ درحالیکه تخمیر طبیعی جذب آهن را تا 12 برابر افزایش می دهد.
جودکیان در پایان تاکید نمودند نانی که خمیر آن بصورت طبیعی با رعایت زمان ماندگاری مناسب تخمیر می شود هم هضم آسان تری دارد وهم آهن، روی و کلسیم موجود درآن بیشتر جذب می شود.