🔴هشدار/ افزایش پیشرونده مصرف نوشابه های گازدار و نوشیدنی های شیرین
✅دکتر مهشیدعصار معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول ضمن ابراز نگرانی از مصرف بی رویه نوشیدنیهای مضر،در این باره گفت: نوشابه درحال حاضر به یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی ها در سفره ایرانی تبدیل شده و مصرف آن هر روز بیشتر می شود.
✅متاسفانه امروزه این عادت غلط علاوه برجوانان؛حتی در کودکان و نوجوانان نیز به وفور دیده میشود. دیدن پاکت آب میوه های صنعتی رنگارنگ در دست کودکان کوچک صحنه ای ناراحت کننده است.
✅مصرف سرانه نوشابه گاز دار در ایران حدود ۴۲ لیتر در سال یعنی چهار برابر متوسط جهانی است ولی در مورد مصرف سرانه لبنیات (ازجمله شیر و دوغ) بسیار از میانگین جهانی پایینتر هستیم.
✅ هر قوطی نوشابه گازدار معادل ۱۰ قاشق شکر، ۱۵۰-۲۰۰ کالری و ۵۵-۳۰ میلی گرم کافئین دارد و حاوی مقدار زیادی رنگهای مصنوعی است. این مقدار شکر، کالری و مواد افزودنی مضر، در یک محصول که هیچ ارزش غذایی ندارد، نگران کننده است.
✅تحقیقات نشان داده است که انواع نوشابه های گازدار به دلیل دفع کلسیم، موجب تشدید یا ایجاد بیماری هایی چون پوکی استخوان وپوسیدگی دندان شده و علاوه بر آن چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی را تشدید می کنند، اما با تمام این مضرات مصرف سالیانه آنها در کشور رو به افزایش است.حال آنکه دوغ کم یا بدون نمک میتواند جایگزین مناسب و سالمی برای نوشابه گازدار باشد.
✅ گرایش به نوشابه ها و فست فود ها با افزایش آگاهی عمومی و انتخاب جایگزینهای صحیح توسط مردم به تدریج اصلاح میشود ولی نیاز است عزم اصلاح عادات غلط و میل به خودمراقبتی در افراد (با هدف حفظ سلامت) در خانواده شکل گیرد.
✅ توجه به فرهنگ مصرف غذاهای سالم منتهی به “تغذیه صحیح و به اندازه” مسئله ای است که در هر برهه زندگی بویژه از آغاز دوران بارداری مادر و بعد از تولد کودک، خصوصا از هزار روز اول زندگی تا پیری وی تاثیرات شگرف، پایدار و گاهی غیر قابل برگشتی را بر فرد تحمیل می کند.
✅ضروری است از کودکی به عادات غذایی فرزندانمان توجه کنیم و روش انتخاب آگاهانه تغذیه صحیح را آموزش داده و الگوی خوبی برای آنان باشیم.