درج خبر فروش پلاک های ١،٢،٣،۴،۵ بخش سه توسط مدیریت شهری دزفول در رسانه ها موجب نگرانی گردید.آیا استاندارد و تراز مدیریتی در کهن زیستگاهی همچون ‘دزفول بزرگ’ آن اندازه پایین امده است که ارزشمندترین داشته هایی در پهنه جنوب باختری ایران زمین بثمن بخس گذاشته شوند!!!
باید یادآوری گردد که زمین های مصالحه شده بالا با شهرداری در دهه هفتاد و هشتاد با هدف گسترش فضای سبز و خدمات پشتیبان آن بوده است و مالکان با چنین برنامه ای بمصالحه زمین هایشان با شهرداری تن دادند. برنامه ای که بباورشان در چارچوب طرح جامع شهری افزایش چشمگیری در سرانه فضای سبز عمومی در آن اقلیم گرم و خشک کشور را در پی خواهد داشت!
مالکین آن زمین ها گویی بهتر از نمایندگان شورای شهر و شهردارشان به اصول شهرسازی و تلطیف فضا های آن واقف بوده اند که ارزشمند ترین داشته هایشان را برای همین منظور به آن نهاد شهری سپرده بودند!
از آنجاییکه مالکین پلاک های یاد شده با آگاهی از مزیت های پیاده سازی طرح های زیباسازی و سامان بخشی به چنین توافقی تن داده بودند بنابراین رسالت مدیریت شهری را دو چندان خطیر تر نموده است . هر مدیریت شهری پایبند به قانون و اخلاق حرفه ای باید در همان راستا گام بردارد.
مالکیت اصلی این پلاک ها پس از واگذاری آنها به شهرداری به همه جمعیت پانصد هزار نفری در آن پهنه زیستی منتقل شده است نه بیک دیوانسالار پاسخ ناپذیر به قانون و اصول اخلاق حرفه ای!
همان پانصد هزار شهروندی که خواهان سرانه بیشتر فضا های سبز تلطیف دهنده هوا و فضا و زیبایی بخش محیط برای گردشگران مشتاق ببازدید از جلوه های دلنشین آن پهنه جغرافیایی کم مانند جنوب باختر ایران زمین هستند .
مدیریت خردمندانه در سامانه زیستی-فرهنگی ‘دزفول بزرگ ‘ و ایستادن در جایگاه نمایندگی کردن از سوی شهروندان فرهنگ دوست و فرزانه کار هر کس نیست! آنانکه برای برداشتن گام های سازنده ، چیره گشتن بر چالش ها در روند پیشرفت و شکوفایی همه سویه در جایگاه بلند خدمتگزاری نهاده می شوند باید از دانش، نیک اندیشی و خرد حرفه ای برخوردار باشند، و روشن است که تنها اندک برخوردارانی از چنین ویژگیهایی شایستگی تکیه زدن بر آن جایگاه را دارند.
هنگامی که مردم شریف استان خوزستان بویژه شهروندان خردمند و دوراندیش ‘دزفول بزرگ ‘ پهنه های ارزشمندی از زمین های مشرف به رودخانه خروشان و نیلگون دز را برای پیاده سازی پروژه های گسترش پهنه سبز و زیبا سازی چشم انداز های شهری به شهرداری واگذار می نمایند کمترین چشمداشتشان پایبندی دیوانسالاران آن نهاد عمومی به قانونمندی و اخلاق مداری حرفه ای می باشد!
بنابراین پیش نیاز برای پایبندی به مبانی اخلاقی در پیاده سازی مصوبه های قانونی برگزیدن و نشاندن هوشمندانه نیرو هایی کارآمد ، آگاه ، دانا ، خردمند و دلسوز در جایگاه های خدمتگزاری است.
کسانی با شناختی صحیح از دانش توسعه پایدار شهری ،که بر پایه آن بتوانند با پایش های تیزبینانه و ارزیابی های هوشمندانه کارکرد ‘ریز سامانه ها’ و کلان سامانه های ‘زیستی-فرهنگی-اجتماعی’ در ‘دزفول بزرگ’ را بهینه سازی نمایند.
چنانچه برگزیدگان شورای شهر از قابلیت ها و شایستگی های پایه ای برخوردار بوده باشند نخست یک شهردار آشنا به ویژگی های یک سامانه زیستی پیشرو همچون ‘دزفول بزرگ’ را در آن کرسی می نشاندند و سپس در برابر اندیشه ها و گام های زیانبار وی سفت و سخت ایستادگی می نمودند.
با مقایسه کارکرد شورای شهر کنونی و شهردار برگزیده شان با استاندار شهرداران پیشین واقعیت روشن خواهد گردید! با هر ملاکِ سنجشی باید گفت که با چنین کارکردی در حق شهرداران سابق از اولین آنان تا شهردار قبلی دزفول جفا شده است !
جایگاه کم مانند ‘دزفول بزرگ’ را بیش از این آسیب زدن نه روا است و نه اخلاقی ! شهروندان چنین کارکردی از سوی شورای شهر و مدیریت انتصابی آنرا دیگر بر نخواهند تابید.
اندکی به کارنامه خود بنگرید و گزارشی در باب توسعه فضا های شهری به موکلین خود بدهید و روشن نمایید که این سرانه در پهنه های توسعه نیافته ای همچون نوفرهنگ و نوبهار در شرق دزفول چه اندازه دیده شده و تا کنون چه گامی در این راستا برداشته شده است.
بیایید زحمت این گزارش را بخود هموار نموده و بفرمایید که با صدور پروانه های ساختمانی برای سازه های بلند در خیابان های تنگ و باریک دوازده متری که مردم باید در باقیمانده ی عمر خود در آنجا بیارامند چه تمهیداتی همچون پارک و فضای تفریحی برای رفاه إنان تدارک شده است؟
اینها وظایف کلیدی شورای شهر و شهرداری بوده نه پرداختن به کار های بیش و کم حاشیه ای بیسود برای شهروندان که شمار آن حاشا اندک باشد.
آنچه آمد بازتاب دیدگاه های یک پژوهشگر محیط زیست است ، اما در جایگاه یک شهروند دغدغه مند و رنجور از چنین کارکرد هایی.
از این فرصت بهره گرفته تا بیافزایم که روند کنونی ناپایدار بوده و تاریخ نگاران عینی گرای بیطرف کارکرد شما و اهمال ما در برابر پیاده سازی چنین الگویی از شهر گردانی
( municipal management ) را داوری خواهند نمود!
جایگاه بلند ‘دزفول بزرگ’ اگر چه با اندیشه های نه چندان کارآمد شمار اندکی از کارگزاران خوش نشین و خودشیفته اداری آسیب مقطعی خواهد دید ولی باید بدانند که جوانان رشد نموده در عصر هوش مصنوعی با رویکرد های دانش بنیان زادگاه و میهن خویش را دوباره آباد خواهند نمود. /انتهای پیام
7تیرماه 1403