روز پزشک در سال جاری مصادف بود با یکصدمین سالروز تولد حکیم و چهره ماندگار سلامت دزفول دکتر محمدصادق ملکآسا و اکنون در آستانه سالروز آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج) همایش نکوداشتی به همین مناسبت به همت پژوهشکده دزفولشناسی و با همکاری دیگر ادارات و سازمانها برگزار میشود.
دکتر عباس چراغ چشم رییس پژوهشکده دزفول شناسی درگفتگو با صبح ملت ضمن بیان این خبردر خصوص سجایای اخلاقی و فعالیتها و تلاش های حرفه ای مرحوم دکتر ملک آسا دردزفول گفتند ،
حکیم فرزانه دکتر ملک آسا سالها عمر خود را صرف درمان بیماران کرده و به خاطر مردم داری ، تبحر در درمان بیماری ها و استفاده از روش های سنتی و ابتکاری در درمان بیماران در استان خوزستان و استان های همجوار از محبوبیت و شهرت خاصی برخوردار بودند. این پزشک متعهد به رغم کهولت سن تا آخرین روزهای حیات خود همچنان به مداوا و درمان بیماران مشغول بوده و مطب وی با ازدحام بیماران روبرو بود. دکتر ملک آسا در طول هشت سال جنگ تحمیلی نیز شهر دزفول را ترک نکرده و همچنان در مطب و منزل خود پذیرای بیماران بود.
دکتر ملک آسا به دلیل مردمداری ، روحیه تعبد ،دلسوزی و طبابت حاذقی که داشتند ، معرف حضور تمام مردم استان خوزستان و دیگر شهرهای استان بودند،کمتر شخصی درشهرستان دزفول وجود دارد که خود و یا اعضای خانواده اش حداقل یک بار توسط مرحوم دکتر ملک آسا ویزیت نشده باشد.
به جرئت می توان گفت که اکثریت مردم شهرستان دزفول با گذشت سالها اما هنوز خاطرات بسیاری از منش و رفتار،دلسوزی ونحوه طبابت حاذق دکتر در مراجعه به مطب شان در سالهای طبابتِ ایشان به همراه دارند.
تبحر مرحوم دکترملک آسا در علم طبابت ، تجربه ، مطالعات گسترده وجدیت در بروزرسانی اطلاعات پزشکی تا بدانجا بود که بیمارانی که به او مراجعه می نمودند با همان نسخه ی اول درمان شده و کار درمان شان به مراجعه و نسخه ی بعدی کشیده نمی شد .
ابتکار دکتر ملک آسا در درمان کمر درد و گرفتگی عصب سیاتیک با روشِ فشاری که در بین مردم به چکش کاری معروف بود منجر به بهبود فوری بیمار مبتلا می شد بطوری که بیمارِ ناتوان از هر حرکتی با برانکارد وارد مطب دکتر می شد و پس از انجام مداوا توسط دکتر ملک آسا با پای خود مطب را ترک می نمود.
چراغ چشم در صحت این گفته به روایت های بسیاری از بیمارانی که بدلیل کمردردهای مزمن به دکتر مراجعه و درمان یافته بودند اشاره نموده و بیان داشتند وجود صدها پرونده ی اظهارات و مدارک افراد شفا یافته سندی دیگر بر این ادعا است ،که اتفاقا دکتر ملک آسا خود در مصاحبه ایی که در سال 88 داشته به این مطلب اظهار نموده اند.
رییس پژوهشکده دزفول شناسی با اشاره به یکصدمین سالروز تولد حکیم و چهره ماندگار سلامت دزفول دکتر محمدصادق ملکآسا هدف از برگزاری این مراسم را گرامیداشت یاد و خاطره آن طبیب خدوم و پیشکسوت و معرفی هرچه بیشتر ابعاد گوناگون شخصیت توانمند و برجسته ی دکتر ملک آسا به جامعه ی پزشکی و فارغ التحصیلان این رشته بویژه بمنظور تاسی جستن پزشکان جوان به اخلاق و علم ایشان، ،قدرشناسی نسبت به چهره های ماندگار و قدردانی از تلاش های بی وقفه مرحوم ملک آسا دانسته و بیان داشتند طبق برنامه ریزی های که صورت گرفته آیین نکوداشت دکتر ملک آسا روز جمعه مورخ 23/6/1403ساعت ۸ صبح در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار خواهد شد .
عباس چراخ چشم بیان داشتند بمنظور هرچه بهتر برگزار نمودن آیین نکوداشت دکتر ملک آسا ستادی متشکل از پزشکان ، پژوهشگران ،نویسندگان ، فرزندان مرحوم دکتر ملک آسا ، نویسندگان وعلاقمندان به مقام شامخ طبیب و حکیم فرزانه دکتر ملک آسا از مدت ها پیش تشکیل گردیده است .
ایشان همچنین به همکاری ادارات و سازمان ها از جمله سازمان نظام پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی ، فرمانداری ویژه شهرستان دزفول ، شهرداری ، تیپ 292زرهی ، انجمن خیرین سلامت .انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ،شورای فرهنگ عمومی دزفول و انجمن کهن دژ در برپایی هرچه بهتر این آیین اشاره نمودند .
دکتر چراغ چشم از جمله برنامه های جانبی این همایش را ، تهیه ی تمبر یادبود مرحوم دکتر ملک آسا و نیز ساخت تندیس نیم تنه دکتر ملک آسا و انجام نقاشی زنده سر صحنه همایش ، تقدیر از پزشکان پیشکسوت و پزشکان برگزیده شهرستان دانست .
دکتر ملک آسا در سال 1303 در دزفول بدنیا آمد ودر سال 1393 در بیمارستان طالقانی شهر چالوس بر اثر ایست قلبی در گذشتند. پیکر این پزشک متعهد پس از انتقال به دزفول با حضور مردم و جامعه پزشکی این شهرستان تشییع و در قبرستان رودبند این شهر به خاک سپرده شد.
** شرکت در این نکوداشت برای عموم آزاد است.
گزارش : مریم مفتوح / سه شنبه 20شهریور03
منبع: صبح ملت