نشست بانوان فعال حوزه های فرهنگی ،هنری،اجتماعی و شهری پژوهشکده دزفول شناسی در محل این پژوهشکده با حضورعباس چراغ چشم ،محمدحسین حکمت فر، عبدالحسین پوررکنی موسسین و هیئت امنای پژوهشکده برگزار گردید.
به گزارش صبح ملت 3آبان سال جاری تعدادی از بانوان دغدغه مند ،و فرهنگ دوست دزفول با هدف :
ترویج فرهنگ غنی دزفول بزرگ بین نخبگان و عموم مردم ، آشنایی مردم با اولین تمدن بشری در چغامیش
، شناخت آسیبها و تهدیدات فرهنگی نسبت به فرهنگ غنی دزفول ، شناخت و معرفی فرصتها،ظرفیتها و توانمندیهای این شهر ، و همچنین معرفی هویت و پیشینهٔ دارالمؤمنین دزفول ، دفاع از حریم مادی و معنوی دزفول و نیز
آشنایی و معرفی سرمایههای انسانی دزفول (علماء، مراجع تقلید، نخبگان، ادیبان، شعراء، کارآفرینان، عرفا، و دانشمندان) ،
تشویق خیّرین و علاقمندان به حفظ میراث ملموس و غیرملموس از طریق کمکهای نقدی و غیرنقدی خیرخواهانه به پژوهشکدهٔ دزفول شناسی ،و…به بیان دیدگاه ها و راهکارهای دسترسی به این اهداف پرداختند .
بانوان حاضر در نشست به اتفاق نظر انجام و اجرای کارهای گروهی و پرهیز از هرگونه فردگرایی و تک روی را ضامن بهبود عملکرد در حوزه های مختلف از جمله حوزه های فرهنگی دانسته و آمادگی خود را برای رسیدن به اهداف یادشده اعلام داشتند .
استفاده از گویش دزفولی در گردهمایی و نشستهای انجمن های گوناگونی که به نوعی در محافل شهری یرگزار می گردد، فعال کردن شورای محله و محله محور ، جاری نمودن مفاهیم و محتوای متعددی که در حوزه ی درفول شناسی به رشته ی تحریر در آمده از جمله کتابهای متل های دزفولی در جامعه با برنامه های زنده و رودررو با مردم . دوری از موازی کاری از جمله پیشنهادات بانوان حاضر در نشست بود.
همچنین جمع بانوان شرکت کننده در این نشست با انتقاد به مسئولینی که بخاطر تنگ نظری های عدیده مسبب دوری نوجوانان و جوانان شهرستان از ارتباط با محافل و انجمن های فرهنگی و هنری گردیده و با عدم باور این قشر تازه نفس و خوش فکر از آنان افرادی بی تفاوت نسبت به هویت و اصالت های اجتماعی خود ساخته اند ،گله مند بوده و راه چاره را در تغییر دیدگاه های جزم اندیشی برخی از مسئولین و متولیان فرهنگی شهردانسته و لزوم استفاده از ظرفیت های عدیده ی جوانان و فراهم کردن بستر کار و فعالیت های خلاقانه ی آنان را خواستار شدند .
همکاری بیشتر رادیو دزفول با ارائه ی برنامه های کاربردی تر در حوزه ی معرفی ارزشها و داشته ها و مواریث عدیده ی مادی و معنوی این شهر و نیز همکاری و مساعدت اداره آموزش و پرورش شهرستان دزفول در ارائه ی برنامه هایی در حوزه فرهنگی ، برپایی مسابقات گوناگون در جهت آشنایی هر چه بیشتر دانش آموزان با ابنیه های تاریخی ، متل های دزفولی ، بازی های محلی و قدیمی از دیگر مواردی بود که در این نشست مورد توافق حاضرین قرار گرفت .
لازم به ذکر است در ابتدای این نشست عباس چراغ چشم به مراحل تاسیس پژوهشکده دزفولشناسی و عمل نیک ورثه ی مرحوم دکتر ملک آسا در وقف ساختمان این پژوهشکده ، کارهای عدیده ای که طی دوسال تاسیس پژوهشکده به انجام رسیده ، تدارک برپایی موزه ی ورشو دزفول که در حال راه اندازی است و سایر فعالیتهای موثری که تا کنون این پژوهشکده به انجام رسانده سخنانی ایراد فرمودند.
و همچنین در پایان از حضور بانوان فعال و دغدغه مند در تبادل نظر، ارائهٔ پیشنهادها و انتقادات راجع به برنامههای در حال اجراء و پیشروی پژوهشکدهٔ دزفول شناسی ، تشکر نمودند
و آمادگی بانوان را جهت هر گونه مساعدت و همکاری آنان با پژوهشکده دزفولشناسی را فرصتی مناسب در راه پیشبرد اهداف مورد نظر دانستند واظهار داشتند که ما قدردان این همکاری ها و تبادل نظرات هستیم .
گزارش/مریم مفتوح