یادداشت/
موسی محمدپور
در رابطه با گرم شدن کره زمین و مشکلات زیست محیطی در خوزستان چه کسی است که نداند این استان در حال حاضر در همین راستا باچه ویژگیهایی روبرو است!؟
مگر نه این است که ایران در منطقه گرم و خشک کره زمین قرادارد!
مگر نه این است که خوزستان دراین سرزمین گرم(ایران) از مناطق *گرم و سوزان* آن است!
مگر، از این هشدار جدی تر و روشن تر داریم که سازمان های بین المللی هواشناسی بارها اعلام کرده اند که بعضی از شهرهای این استان بر بالای سکوی اولِ گرمترین شهرهای جهان قرار دارند!
برای آینده ای که درجه گرمی کره زمین، در یکی و دو ده پیش رو با این وضعیت، تفاوت معنی داری را رقم می زند چه برنامه هایی را در حال حاضر انجام داده ایم ویا برای آینده برنامه ریزی کرده ایم؟
مسایل و برنامه های محیط زیست علاوه بر آنکه باید از پشتوانه علمی قوی برخوردارباشند باید بیشتر از آن، از نوع رفتارهای عملگرایانه فردی و اجتماعی برخوردار باشند.
در دولت قبلی، رئیس جمهور پیشین اعلام کردند؛ که در ایران یک میلیارد درخت می کاریم!
اعلام این خبر انهم از زبان رییس جمهور به عنوان *یک برنامه* زیست محیطی در راستای گامی مهم موجبات خرسندی شد . اما، کارشناسان می دانستند اجرای این طرح با توجه به مجموع شرایط کشور محقق نمی شود.
همان زمان نگارنده مشکلات این طرح را درطی یاد داشتی برشمردم و امروزه می بینیم که همان مشکلات سبب شده اند تا حتی درصد ناچیزی از آن محقق نشده است!
سهم استان خوزستان از کاشت یک میلیارد نهال، ۲۸ میلیون در سراسر استان بوده است .
اما،پرسشی که می ماند این است که:
چقدر مطالعه و تحقیق برای کاشت و داشت انجام گرفته بود؟
چقدر اعتبار برای این دوره حداقل ۵ ساله تخصیص داده شده بود؟
از این ۲۸ میلیون نهال چند نهال در مناطق خوزستان کاشته شد و در کجاها این طرح عملیاتی شده است؟
نمی شود بدون شناخت در زمینه محیط زیست ، بدون مطالعه علمی و رفتارهای عملی و فرهنگ سازی مناسب و همزمان افزایش سطح آگاهی و شناخت اجتماعی ، مشکلات و مسایل این حوزه به نتیجه رسید.
مقوله زیست محیطی از نوع عملگرایانه است و نه شعار گرایانه که ما متاسفانه امروزه شاهد آن هستیم !
تا بیش از این دیر نشده است به خود آییم که خوزستان در آینده باخطر جدی روبرو خواهد شد!/انتهای پیام