به گزارش خبرنگار صبح ملت نیوز، مهدی بدیعی ریاست دانشگاه صنعتی جندی شاپور با اشاره به ثبت جهانی رویداد جندی شاپور در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد در سال 1397 گفت: دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول از سوی کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران به ریاست جناب دکتر ولایتی مآمور بازشناسی، حفاظت و زنده سازی شهر کهن دانشگاهی جندی شاپور گردید.
وی افزود: حاصل آن برگزاری سه کنگره بین المللی با ابعاد گسترده علمی ، آموزشی و فرهنگی بود که رهآورد آن تولید ۱۰ عنوان کتاب با اشکال مختلف تالیف، ترجمه و گردآوری از صاحب نظران داخلی و اندیشمندان خارجی پیرامون دانشگاه کهن جندی شاپور بود.
ریاست دانشگاه جندی شاپور دزفول اظهار کرد: اکنون در آستانه برگزاری چهارمین کنگره بینالمللی جندی شاپور هستیم که قرار است در 15 و16 اسفندماه برگزار شود.
مهدی بدیعی خاطر نشان کرد: یکی از اقداماتی که در ایام برگزاری کنگره صورت میگیرد، تأسیس باغ فرهنگ مشاهیر جندی شاپور پیش و پس از اسلام تا عصر حاضر « به عنوان عامل و عنصر پیوستگی علم و دانش در ایران اسلامی است وی وی ادامه داد: این طرح در حال حاضر، مراحل اخد مجوزها و تخصیص زمین مورد نیاز آن را سپری می کند تا به حول قوه الهی
در ایام برگزاری کنگره به مساحت 5 هکتار در شهر مقاومت و پایداری و دانشگاه جندی شاپور دزفول کلنگ زنی شود
ریاست دانشگاه جندی شاپور بیان کرد: از دیگر اقدامات صورت گرفته؛ تخصیص یکی از اماکن تاریخی ( خانه نیلساز)در بافت قدیمی شهرستان دزفول و آماده سازی آن برای مرکز پژوهشی جندی شاپور و در ایام کنگره با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی میباشد.
وی با اشاره به دیگر اقدامات صورت گرفته، گفت: از دیگر مصوبات دوره جدید که با تاکید دکتر ولایتی همراه است؛ دعوت از دانشگاهیان و اندیشمندان استان سیستان و بلوچستان برای شرکت در کنگره جندی شاپور و پاسداشت “یعقوب لیث صفاری” است؛ که با هدف تقویت وحدت و هویت ملی و حضور فعال در کنگره و بازدید از مناطق گردشگری تاریخی و دفاع مقدس است.
مهدی بدیعی گفت: از دیگر ویژگی های متمایز این دوره با سه دوره قبل،طراحی مفهومی تمبر یادبود ۱۷۵۰ سال تاسیس دانشگاه جندی شاپور است که بر اساس مؤلفههای کهن شهر جندی شاپور تدوین و به شورای عالی تمبر کشور ارائه وکلیات تمبر یادبود با نظر موافق همه اعضای شورای تمبر مصوب گردید.
ریاست دانشگاه جندی شاپور خاطرنشان کرد: به منظور گفتمانسازی و آشنایی هر چه بیشتر و موثرتر استادان و دانشجویان در نقاط مختلف کشور حدود ۱۲ پیش نشست برنامهریزی شده است که تا کنون ۴ نشست آن در دانشگاههای مختلف کشور از جمله: دزفول، اهواز، تهران، زاهدان، تبریز، مشهد، بین المللی (فضای مجازی) و… برگزار شده است.
ذاکر مشوق معاون پژوهشی دانشگاه جندی شاپور که در این نشست حضور داشت، بیان کرد: با توجه به ابعاد بینامللی این کنگره؛ پس از مکاتبات قانونی لازم تاکنون استادانی از کشورهای مختلف از جمله؛هند، یونان، افغانستان، ارمنستان، گرجستان و عراق و…برای حضور در کنگره اعلام آمادگی کردهاند.
وی با اشاره به شرکت اشخاص برجسته و مفاخر علمی ایرانی و خارجی گفت: یکی از افراد شرکت کننده در این کنگره
سید جلالالدین کزازی استاد دانشگاه، نویسنده، مترجم ، شاهنامهپژوه و ادیب ایرانی و از چهرههای ماندگار فرهنگ و ادب ایران
در پنجمین همایش چهرههای ماندگار سال 1384 است.
ذاکر مشوق در پایان اظهار کرد: کل مقالههای دریافتی 75، مقالههای پذیرش شده 27، چکیدههای پذیرش شده 13، که در زوز کنگره ارایه میشود. وی ادامه داد: ریاست کنگره بینامللی جندی شاپور دزفول محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و
فناوری ایران و دبیر کنگره، مهدی بدیعی ریاست دانشگاه صنعتی جندی شاپور میباشد.
خبرنگار: مریم کاظمپور