مراسم بدرقه نخستین کاروانهای زائران ایرانی پس از وقفه ۹ ساله با حضور نماینده ولی فقیه در حج و سفیر عربستان در ایران در فرودگاه امام خمینی (ره) انجام شد.
به گزارش صبح ملت به نقل از ایسنا، پس از ۹ سال وقفه سرانجام نخستین گروه از عمرهگزاران ایرانی در قالب دو کاروان ۸۵ نفره (۱۷۰نفر) بامداد دوشنبه سوم اردیبهشتماه ۱۴۰۳ با بدرقه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، رئیس سازمان حج و زیارت، سفیر عربستان در ایران و جمعی از کارکنان این سفارتخانه، مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان فرودگاه و سازمان هواپیمایی، رهسپار مدینه منوره شدند. آئین بدرقه نخستین کاروانهای عمره پس از اقامه نماز صبح در پایانه «سلام» فرودگاه امام خمینی (ره) انجام شد.
این گروه از زائران که از استانهای کرمانشاه و کردستان بودند با پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به عربستان اعزام شدند، همچنین قرار است کاروانهای دیگری از مشهد عازم این سفر شوند. سفر عمرهگزاران ایرانی به عربستان ۱۰ روزه خواهد بود، که به مدت ۵ روز در مدینه و ۵ روز در مکه اقامت خواهند داشت.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نمایند ولی فقیه در امور حج و زیارت در آئین بدرقه این گروه از زائران بیان کرد: من سه توصیه به زائران خانه خدا دارم که امروز به عنوان نخستین کاروان به سرزمین وحی اعزام میشوند. نخست اینکه در کارشان اخلاص داشته باشند، کاری که مبتنی بر اخلاص باشد ماندگار خواهد ماند. امام خمینی (ره) کاری که میکرد برای خدا بود برای همین هیچگاه مسیری که طی کرد را رها نکردند و پشیمان نشدند.
سرپرست حجاج ایرانی اضافه کرد: دوم اینکه سعی کنید شناخت و اطلاعات خود را درباره سفر حج بالا ببرید و از فرصت حضور در جلساتی که در سرزمین وحی برگزار میشود بیشترین استفاده را ببرید. اکنون در مراسم ما برادران شیعه و اهل سنت حضور دارند اینها نشاندهنده توجه زائران به افزایش شناخت اعمال و مناسک است.
او با اشاره به اینکه باید قدر فرصتها را بدانیم، گفت: توصیه سوم هم این است که قدر شناس این فرصتها باشیم. شما عزیزان ۹ سال انتظار کشیدید و کلی هزینه کردهاید، بنابراین باید از لحظه لحظه این حضور استفاده کنید. افراد بسیاری برای حضور در سرزمین وحی ثبتنام کردند، اما از دنیا رفتند. ترک کردن این فرصتها غصههای فراوانی دارد. عمره یک نور است پس برای خودتان و نسلتان دعا کنید. وضعیت امروز فرزندان من و شما از نسل گذشته سختتر است به این دلیل که دینداری سختتر شده است. عزیزان در کنار کعبه دستتان را بالا ببرید و برای فرزندانمان دعا کنید.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار کرد: در روایتها آمده که نعمت سلامتی و امنیت را قدر بدانید. میدانید برادران ما در غزه در چه وضعی هستند. آنها در سختی و گرسنگی تمام هستند. باید به یاد تمام مسلمانان به طور خاص فلسطینها باشیم که مردم آن توسط استکبار شهید میشوند.
همچنین، شمسالدین فرزادی پور، رییس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما)، در سخنانی بیان کرد: خدا را شکر میکنیم که در این ساعتهای عرفانی این توفیق نصیب ما شد که پس از ۹ سال در خدمت حاجیان عمره باشیم. از تمام عزیزان که به عنوان نخستین گروه عازم هستند التماس دعا داریم. خدا را شاکریم که توفیق خدمتگزاری به زائران خانه خدا را داریم.
او ادامه داد: گروه نخست از حجاج شامل زائرانی از استان کرمانشاه و سنندج هستند. عملیات اعزام زائران با انجام ۴۴ پرواز رفت و برگشت از ۱۱ فرودگاه کشور انجام خواهد شد.
رئیس شرکت هواپیمایی ایران درباره جزئیات بیشتر پروازهای عمره گفت: در عملیات عمره با انجام ۴۴ پرواز رفت و برگشت، بیش از پنج هزار زائر به سرزمین وحی اعزام میشوند و عملیات عمره در ۲۳ اردیبهشت ماه پایان خواهد یافت.
فرزادی پور در بخش دیگر سخنان خود یادآور شد: عملیات حج تمتع نیز از ۲۴ اردیبهشت ماه آغاز خواهد شد و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همچون سالهای گذشته با همه توان در خدمت زائران سرزمین وحی خواهد بود.
به گزارش صبح ملت به نقل از ایسنا، پروازهای عمره قرار بود در دی ماه سال گذشته انجام شود، که به دلیل برخی موانع فنی، به تعویق افتاد، اما با رفع این موانع، اعزامهای عمره در سال ۱۴۰۳ ازسر گرفته شد.