بافت تاریخی دزفول با دارا بودن بناهای زیادی چون خانه ، مسجد ، مدرسه ، گذر ، ساباط ، کاروانسرا ، حمام و … یکی از بافت های تاریخی کم نظیر در ایران می باشد .
این بناها که اکثرا از دوران قاجار به یادگار مانده اند با نقوش آجری مزین شده و زیبایی و جلال خاصی را به نمایش گذاشته اند .
ساباط ها که بعنوان گذر های سرپوشیده اتصال دهنده محلات و گذر های بافت تاریخی دزفول می باشند علاوه بر کارکرد عبوری باعث شده تا رهگذر با عبور از کوچه های تنگ و دراز با دمی آسودن در زیر این ساباط ها از گرمای آفتاب تابستان و سرما و باران تابستان در امان بماند .
ساباط بیدل یکی از ساباط های محله قلعه در بافت تاریخی دزفول می باشد که اکنون با وضعیت بغرنج و نگران کننده ای روبرو می باشد .
این ساباط که چندین سال پیش نیز مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته بود اکنون هم نیاز به مرمت و بازسازی دارد .
وضعیت کنونی این اثر تاریخی که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است علاقمندان و فعالان میراث فرهنگی دزفول را نگران کرده است و درخواست رسیدگی به این بنا را دارند .
ساباط ها با توجه به اینکه جزء گذرهای عبوری شهر محسوب می شوند و با توجه به بند 22 ماده 55 قانون شهرداری ها ، شهرداری موظف به تشریک مساعی با فرهنگ در حفظ ابنیه و آثار باستانی شهر و ساختمان های عمومی و مساجد و … می باشد .