صبح ملت | مکرمیفر مدیر کل میراث فرهنگی استان خراسان رضوی در نشست هفته گردشگری به بیان اقدامات و برنامههای سازمان میراث فرهنگی پرداخت. این نشست خبری که به مناسبت هفته گردشگری و گرامیداشت روز جهانی گردشگری شکل گرفته بود فرصتی برای مطرح کردن دغدغههای اصحاب رسانه با مدیران عالی بخشها و تشکیلات گردشگری استان خراسان رضوی بود.
مکرمیفر مدیر کل میراث فرهنگی استان خراسان رضوی به تشریح وضعیت موزهها در استان خراسان پرداخت و اظهار کرد، در بحث موزهها ما شروع به ایجاد ۱۳ موزه کردیم که به موزههای ما اضافه خواهند شد. سه موزه تمام شده و آماده افتتاح است که به دلیل کرونا افتتاح آنها به تاخیر افتاده است. سه موزه ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، سه موزه هم در دهه فجر به وضعیت نهایی میرسند که مجموعا ۶ موزه برای افتتاح خواهیم داشت. پنج موزه نیز که هم اکنون تا ۶۵ درصد ساخت آنها انجام شده با تخصیص بودجه، در روز جهانی موزه ۲۸ اردیبهشت سال آینده افتتاح خواهند شد.
استان خراسان با قدمتی کهن جایگاهی برجستهای در تاریخ ایران دارد و بسیاری از تحولات بزرگ ایران یا در این خطه یا به دست مردان این خطه انجام گرفته است. به گزارش مدیر کل میراث فرهنگی استان موزههای قرائی در رشتخوار، موزه شهید مطهری در فریمان و موزه آب در گناباد در حال گذراندن آخرین مراحل هستند و به زودی پذیرایی شهروندان و علاقمندان به فرهنگ و هنر باشند.
مکرمیفر درباره موزه بزرگ خراسان اعلام کرد، بخش محتوایی موزه بزرگ خراسان پایان پذیرفته پخش تجهیزات آن نیز حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد به اتمام رسیده. بخش هایی از موزه خراسان باقی مانده منتظر دریافت اعتبارات است. در سال ۹۹ رقم ۲ میلیارد مصوب شده است که ۵۰۰ میلیون تومان تخصیص پیدا کرده و به زودی ابلاغ خواهد شد. دورههای تاریخی که در این موزه قبلاً بهصورت نمایشگاه بوده از قبل از اسلام تا دوره اسلامی و بخشهای معاصر قاجار بود که بههمراه دیگر حوزههای متفاوت به نمایش در خواهد آمد. بخش بینالملل، بخش کودک و بخش خدماتی نیز در این موزه در نظر گرفته شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی استان اظهار کرد: خراسان رضوی نصف قطب گردشگری کشور به شمار میرود. حدود ۵۰ درصد تاسیسات گردشگری کشور در این استان وجود دارد.
مکرمیفر با تاکید بر جایگاه خراسان رضوی بر جایگاه افزود: در حوزه صنایع دستی نیز توانستیم دو روستا و یک شهر را به ثبت ملی برسانیم. یکی روستای بسک هست که در حوزه تولید ابریشم فعالیت دارد. حدود ۸۵ درصد ابریشم کشور در بخش بایگ و روستای بسک تولید میشود. شهر فیروزه نیز در حوزه سنگهای قیمتی ثبت ملی شد.
مکرمیفر در بخش اقدامات سازمان میراث فرهنگی در معرفی این پتانسیل و توانمندی خراسان رضوی خبر از رونمایی محصولات فرهنگی جدیدی خبر داد و اضافه کرد: در بخش معرفی جاذبهها برای جذب گردشگر داخلی و به ویژه گردشگر خارجی فعالیتهایی انجام دادیم. برای هر شهر یک کتابچه از قابلیتها و ظرفیت های گردشگری میراث فرهنگی صنایع دستی به زبان فارسی و انگلیسی طراحی و انجام شده که در حال چاپ است.
ما ۲۰۰۰ نگاتیو عکس خریداری کردیم از ۱۰ تا ۱۰۰ هزار تومان و از میان آنها ۲۰۰ نگاتیو را برای چاپ در تیراژ ۷۰ هزار عدد شورای انتشارات انتخاب کردیم.
برای رشد در حال تولید ۱۰ دقیقه فیلم به دو زبان انگلیسی به فارسی هستیم که در سه دقیقه آن به معرفی ظرفیتهای صنایع دستی، سه دقیقه میراث فرهنگی و ۴ دقیقه گردشگری می پردازیم. فیلم ها که در مجموعه ۳۲۰ دقیقه است در فضای مجازی و در اختیار صدا و سیما قرار خواهد گرفت و در بخش خصوصی نیز توزیع میشوند.
همچنین در کنار این تولیدات چاپ پوستر، تایم لپس و تولید کلیپ سه بعدی از جاذبههای گردشگری استان در مرحله تولید است که احتمالا در یک ماه آینده در دسترس خواهند بود.